Kultura
0

Open Air: Osvojite ulaznice za film "Divlje priče"

Piše: M. N.
Osmi dan Sarajevo Film Festivala nudi mnoge zanimljive filmske sadržaje. Ukoliko do sada niste imali priliku gledati neku od projekcija SFF-a u programu Open Aira, učinite to večeras. SFF i Klix.ba vas vode u Ljetno kino HT Eronet na projekciju filma "Divlje priče".

Sve što trebate je da nam pošaljete svoje ime, prezime i broj telefona na e-mail [email protected], u naslovu napišite "Divlje priče" i troje najbržih nagradit ćemo sa po dvije ulaznice za film argentinskog režisera Damiána Szifróna.

Upoznajte protagoniste šest priča scenariste i reditelja Damiána Szifróna, obične ljude s običnim životima poput naših. Inžinjer za rušenje građevina, kuhar i konobarica u zabačenom restoranu pokraj puta, nonšalantni biznismen u neprijateljskoj zemlji, tek vjenčani par na raskošnom vjenčanju i milioner koji uživa u prijateljskim odnosima s porodicom i uposlenicima... Sve dok uobičajena situacija – sitna nepravda s kakvom se ljudi širom svijeta svakodnevno susreću – ne izbriše masku običnosti s njihovih lica. Živci pucaju, a granice pristojnog ponašanja se pomjeraju brzinom kretanja pobješnjele životinje. Ova kompilacija crnohumornih priča, koju su koproducirala braća Almodóvar i koja je osvojila simpatije publike na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, opisuje šest vrsta osvete i odluke za koje se s pravom može posumnjati da prkose zdravom razumu.

Film "Divlje priče" je na rasporedu u 20:30 sati

SFF