Kultura
0

FOTO / Općina Centar donirala 15.000 KM za Sarajevo Film Festival

Klix.ba
U prostorijama Općine Centar potpisan je 28. decembra 2012. godine protokol o realizaciji sredstava iz općinskog budžeta za 2012. godinu za podršku Sarajevo Film Festivalu.
Radi se o iznosu od 15.000 KM koje je Općina izdvojila za jedan od najvećih kulturnih projekata u glavnom gradu naše zemlje a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, i to na sljedećim lokacijama: Festivalski trg ispred Narodnog pozorišta, ljetno kino Vatrogasac, kino Meeting Point, kino Cinema City, Bosanski kulturni centar, Akademija scenskih umjetnosti i Olimpijska dvorana Zetra.

Potpisivanje protokola upriličeno je u kabinetu pomoćnice načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakire Šero, a protokole su potpisali općinski načelnik Dževad Bećirević i Mirsad Purivatra, predsjednik Udruženja građana i umjetnika ''Obala Art Centar'' i direktor SFF-a.

"Mi već duže vrijeme uspješno sarađujemo sa Općinom Centar na čijem području se i održava ovaj prepoznatljivi i prestižni kulturni događaj. Sarajevo Film Festival je od velikog značaja kako za Općinu tako i za grad Sarajevo. Zaista moram spomenuti da nama Općina Centar ne izlazi u susret samo finansijski nego nam pomaže i oko izdavanja dozvola za SFF, tako da se iskreno nadamo da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti", kazao je Purivatra.