Kultura
0

Online galerija za mlade umjetnike iz regiona

Sarajevo-x.com
Kulturno udruženje "HIŽA" Sarajevo i grupa polaznika programa Leadership Development pokrenuli su projekat "SEE VISIONS" - online galerije za mlade umjetnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske. Cilj projekta je mladim umjetnicima omogućiti da putem različitih umjetničkih formi prikažu svoje viđenje procesa europskih integracija i Europske unije općenito.

"SEE VISIONS" projekat će im obezbijediti online prostor za izložbu i vrijedne nagrade za najbolje radove. Online galerija je koncipirana na način da svaki umjetnik ima mogućnost prijaviti neograničen broj radova koji će biti izloženi na www.seevisions.hiza.ba.

S druge strane, posjetioci će biti slobodni komentirati i ocjenjivati radove te diskutovati sa umjetnicima.

Nakon zatvaranja službenog dijela konkursa, 28. februara 2009. godine, stručni žiri i posjetioci portala će odabrati dvadeset najboljih radova koji će biti prezentirani na izložbi 13. marta 2009. godine u Sarajevu.

Izložba će biti ujedno i prilika da se mladi umjetnici sretnu i razgovaraju sa predstavnicima zemalja članica Europske unije. Više informacija o projektu SEE VISIONS i načinu prijave pogledajte na www.seevisions.hiza.ba ili kontaktirajte organizatore putem e-maila: [email protected].