Otvorena do 7. marta
8

One Piece Concept otvorio prvu izložbu bh. umjetnika u Abu Dhabiju

S.H.P.
One Piece Concept je uspješno otvorio prvu izložbu bosanskohercegovačkih umjetnika/ca naziva "Istražujući Bosnu". Izložba je otvorena u saradnji s Etihad Art Modern Gallery u Abu Dhabiju.

Iz Etihad Art Modern galerije izrazili su oduševljenje što se baš u njihovoj galeriji prvi put u Ujedinjenim Arapskim Emiratima može pogledati postavka bosanskohercegovačkih umjetnika/ca. Na otvorenju su se prisutnima obratili organizatori Naid Džananovic, Emina Šabić Džananović i Marija Spasić te umjetnica Selma Ćatović Hughes koja je govorila o svom radu "Sarajevo, moja priča".

Otvorenje su svojim prisustvom uveličali i ambasador Bosne i Hercegovine Šefik Mujkanović i Ambasador Srbije Stanimir Vukičević.

"Na otvorenju galerije je zaista bilo interesantno. Izložba je tvorena do 7. marta. U ovih mjesec dana u Galeriji će biti održan i koncert klasične muzike, gdje će nas posjetiti članovi viših nivoa porodica koje su na vlasti, čemu se radujemo, jer je to još jedan način predstavljanja naše kulture i tradicije kroz naš brend", kazao nam je Naid Džananović, osnivač One Piece Concepta.

Na ovoj izložbi svoja djela su izložili mnogobrojni bh. umjetnici, a glavni dio Etihad Art Modern galerije posvećen je radu "Sarajevo, moja priča" Selme Ćatović Hughes.

Tu su i umjetnička djela Alise Teletović. Njena djela poznata su po ekspresivnom i figurativnom stilu u kojem oslikava svoja životna iskustva, emocije i razmišljanja, a njena umjetnost je živa, razvija se i često nosi poruke nade, ljubavi i unutrašnje mudrosti.

Ena Mulavdić i Ebrahim Mohammadian predstavili su svoj antički brend nakita Elird, a tokom ove izložbe predstavljena je i najmlađa bosanska kraljica koju je nedavno pohvalila engleska kraljica Elizabeta II Asya Isović, a njen otac Emir Isović svoj će talent za ilustraciju predstaviti kroz svoje Mape bosanskog kraljevstva.

Svoje radove predstavili su i Nevena Nikolić, Emir Durmišević, Ljiljana Majkić, Ivana Kurešević i Vedran Arnautović.  Na izložbi će biti prestavljen i projekt "Žene BiH" Maše Durkalić, Hatidže Gušić i Amile Hrustić Batovanje.

"One Piece Concepta ima za cilj podići svijest o bogatoj umjetničkoj sceni Bosne i Hercegovine i Balkana te uspostaviti vrijednu vezu između dvije vrlo slične kulture Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine", kazao nam je Džananović.

Izložba će biti otvorena za javnost do 7. marta 2020. godine. Ulaz je besplatan.