Zenica
0

Omladinski hor održao novogodišnji koncert

ZEDA
Omladinski hor Zenica održao je sinoć u zeničkoj Areni tradicionalni novogodišnji koncert, koji je ove godine bio posvećen rock evergreenima šezdesetih i osamdesetih godina. Hor maestar Milenka Karovića izveo je tridesetak klasika strane i domaće rock muzike, a kao gosti dugo očekivanog spektakla nastupili su Aki Rahimovski, pjevač Parnog valjka, i Zdenka Kovačiček, hrvatska legenda rock i jazz muzike.

Omladinski hor i njegovih osam solista - Ivana Jelića, Kanitu Alić, Alena Seferovića, Afana Smajlovića, Mimu Kemez, Kenana Tucića, Sandru Ubiparip i Ajdina Huskića, pratio je fantastični bend Armina Hodžića. Više od 5.000 posjetilaca uživalo je u najvećim hitovima Pink Floyda, Deep Purplea, Rolling Stonesa, Uriah Heepa, The Moody Bluesa, Scorpionsa, Jona Bon Jovija, Queena, Raya Charlesa, Cher, Janis Joplin, Whitney Houston, Tine Turner i Freddieja Mercurya. Drugi dio koncerta bio je posvećen hitovima Bijelog dugmeta, Indexa, Divljih jagoda, grupe Kod i Zdravka Čolića. Spektakl je završen zajedničkim izlaskom na scenu svih učesnika, koji su izveli hit nekadašnjeg Bijelog dugmeta "Tako ti je, mala moja, kad ljubi Bosanac".

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
"Koncert je bio odličan. Hvala našoj vjernoj publici koja nam je pomogla da napravimo odličan ugođaj i noć za pamćenje. Ovo je kruna onoga što smo pripremali šest mjeseci", prokometarisao je maestro Milenko Karović.

Gosti koncerta Aki Rahimovski i Zdenka Kovačiček nisu krili oduševljenje nakon nezaboravne večeri, rekavši kako se Omladinski hor danas svrstava među najjače horove u Evropi, zahvaljujući mladima Zenice i njegovom dirigentu i vizionaru Milenku Karoviću.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Omladinski hor Zenica osnovan je 1992. godine, a u proteklih 17 godina kroz hor je prošlo 1.890 mladića i djevojaka. Omladinski hor danas je jedan od najpoznatijih zeničkih brendova, a u njihovim izvedbama u proteklim godinama uživala je publika na stotinama nastupa u BiH i inostranstvu.