Konkurs za crtače stripova
0

Okušajte se u crtanju super junaka

Sarajevo-x.com
U sklopu svojih godišnjih aktivnosti Stripopeka inicijativa, neformalna družba crtača i čitača stripova Bosne i Hercegovine, drugu godinu zaredom pokreće konkurs u kojem od svih kreativnih crtača, ilustratora i slikara traže da nacrtaju omiljene likove iz stripova.

Filip Andronik, Amnezija

"Želja nam je da popularizujemo strip u Bosni i Hercegovini - kako među čitaocima tako i među crtačima. Godišnje održavamo dvije manifestacije vezane za stripove, a to su Izložba BH strip crtača koja se tradicionalno održava početkom godine i Izbor za najbolju strip ilustraciju godine koji se održava zadnja dva mjeseca u godini", ističu organizatori.

Ovo je također drugi izbor za najbolju strip ilustraciju a o tome kako je konkurs protekao prošle godine možete pročitati ovdje.

Konkursom se žele podstaći sugrađani da se okušaju u ilustrovanju likova iz stripova, kako bi pokazali da strip kultura živi i dalje. Također, ovo je prilika da se pokažu dostignuća ilustratora. Ne tražimo od autora da crtaju stripove (za to je predviđena godišnja izložba stripa) već samo ilustracije strip junaka. Ove godine tema su super junaci u bilo kojoj pozi, u bilo kojoj situaciji, u bilo kojoj tehnici.

"Autore ne ograničavamo tehničkim mogućnostima - pravilnik konkursa je otvoren za sva eksperimentisanja sa predstavljanjem lika. Jedino ograničenje je da sam autor bude državljanin Bosne i Hercegovine", navodi se u konkursu.

Radovi se mogu slati do 31. decembra, a pobjednici će biti objavljeni 10. januara. Radovi se šalju putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili putem pošte na adresu Stripopeka, ul. Ivana Gorana Kovačića 12, Sarajevo.