{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto "Muzeji - historija - književnost"

F
25.12.2009. u 13:18
0
0
Okrugli sto "Muzeji - historija - književnost"
0
Okrugli sto "Muzeji - historija - književnost"
Travnik
U Zavičajnom muzeju Travnik 29. decembra bit će održan jednodnevni okrugli sto "Muzeji - historija - književnost".
Organizatori su Zavičajni muzej Travnik u saradnji s njemačkom organizacijom Institut fur Internationale Zusammenarbeit des Deutschen Volkshochschul-Verbandes (DVV International).

Učesnici će biti nastavnici i profesori historije i BHS jezika-književnosti osnovnih i srednjih škola u Travniku, predstavnici Ministarstva obrazovanja Srednjobosanskog kantona, muzejski radnici iz Travnika, Zenice i Visokog, nezavisni istraživači prošlosti travničkog kraja, glumci Pozorišta Travnik i Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik te članovi KUD-a "Karaula".

Okrugli sto je koncipiran kao susret i otvoreni razgovor ovih učesnika zbog boljeg međusobnog razumijevanja i saradnje nastavnika/profesora historije i jezika-književnosti te muzejskih radnika i nezavisnih istraživača prošlosti, približavanja muzejske djelatnosti obrazovno-odgojnim strukturama u Travniku, predstavljanja popularnih metoda kao dopunskih sredstava u procesu nastave historije i jezika-književnosti.

U drugom, radnom dijelu okruglog stola bit će izveden pokazni primjer scenskim čitanjem literature nobelovca Ive Andrića.

Za potrebe okruglog stola planirano je izdavanje male publikacije-brošure pod nazivom "Da li znate...“. Sadržaj publikacije uključuje neke "kuriozitete" iz prošlosti travničkog kraja u formi kratkih, historijskom naukom utvrđenih činjenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: