Kultura
46

OFF 2012 dobio pobjednike

Klix.ba
U nedjelju navečer je svečano završen četvrti po redu Omladinski festival filma o ljudskim pravima "OFF 2012" uz proglašenje najboljih i dodjelu nagrada.

Prvo mjesto zauzela je Tehnička škola iz Brčkog sa filmom "Hljeba i igara" koji je obradio temu nezaposlenosti. Učenici su predstavili problem sela pod nazivom "Prutače".

Drugoplasirani su bili učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju iz Sarajeva koji su predstavili problem s kojim se sami svakodnevno susreću a to su razni vidovi diskriminacije.

Treće mjesto su zauzeli učenici Srednjoškolskog centra iz Hadžića sa filmom koji je tematizirao djecu s poteškoćama u razvoju.

Filmove je ocjenjivao žiri u sastavu: Nedim Ademović, profesor Ustavnog prava, Dario Jurić, ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta USK te Erna Begatović,glumica iz Bihaća koja je na ceremoniji zatvaranja festivala proglasila najbolje.

Festival je podržan od strane Vlade USK kroz ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Općine Bihać te fondacije SHL.