Kultura
0

Održana smotra omladinskog folklora u Bijeljini

SRNA
Bijeljina
Bijeljina
Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini večeras je održana tradicionalna Smotra omladinskog folklora na kojoj je nastupilo 10 kulturno-umjetničkih društava Semberije.

Cjelokupan program se sastojao iz dva dijela, Smotre omladinskog folklora i koncerta Srpskog kulturno-umjetničkog društva /SKUD/ "Semberija". Ovo je tradicionalni program koji se održava u okviru manifestacije "Pantelinski dani 2012".

Organizator prvog dijela programa je Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Bijeljine, a drugog dijela SKUD "Semberija".

"S obzirom na to da su ovo seoska kulturno–umjetnička društva ovo je prilika da se predstave i gradskoj publici. Većina društava koja su večeras nastupila je veoma aktivna, a neki od njih su osvajali i značajne nagrade“, rekla je Srni predsjednica Opštinskog odbora SPKD "Prosvjeta" Dušanka Novaković.

KUD–ovi su se predstavili igrama iz Ponišavlja, Vranjanskom svitom, igrama iz Makedonije – Vodarke, igrama iz Šumadije, Šopskim igrama, igrama iz Banata i drugim.