{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana predavanja u Američkom kutku Biblioteke Sarajeva

24.5.2012. u 11:44
13
0
Održana predavanja u Američkom kutku Biblioteke Sarajeva
13
U srijedu je u 16 sati u Američkom kutku Biblioteke Sarajevo (Radićeva 7), održano predavanje na temu: "Evropska unija i javne politike u odnosu na islam", koje je održao dr. Jeffrey Van Den Berg.
Ovaj predavač i direktor Studija za Srednji istok Drury Univerziteta (SAD), potaknuo je veoma živu i plodonosnu diskusiju. Stigao je kao gost Ambasade SAD u BiH, te ja na ovaj način još jednom potvrđeno veliko interesovanje SAD za Bosnu i Hercegovinu, kao i njihovo zalaganje za političku i socijalnu stabilnost BiH.

Članovi Američkog kutka koji su učestvovali u diskusiji nekoliko puta su istakli strahove da će muslimanski indentitet jednog broja BH građana onemogućiti ili barem usporiti ulazak u u Evropsku uniju.

Američki gost je naglasio da je u svom istraživanju primijetio takozvane dvostruke standarde pri razmatranju članstva država sa i bez muslimanske većine. Zaključeno je da je to proces koji ima svoje uspone i padove, ali da je svakako poštivanje ljudskih prava ključni faktor pri razmatranju članstva u EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: