|

Održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu"

Održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu"
0
F
FENA
3.8.2006. u 16:35
0
komentara
0

dijeljenja
Održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu"
U Starome gradu u Mostaru sinoć je održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu", koju Policijska misija Evropske unije provodi u suradnji sa bh. policijom od početka lipnja ove godine.
U koreografiji Erne Raljević iz Modne agencije "Estera",
sinoćnja modna revija okupila je novinarke, glasnogovornice i manekenke s područja Mostara, koje su svojim sudjelovanjem dignule glas protiv zloupotrebe droge.

"Namjera organizatora bila je da na jedan nesvakidašnji i nekonvencionalan način privući pažnju mladih ljudi i odaslati im pozitivnu poruku da kažu ne drogama. Svi koji su nam se sinoć pridružili mogli su vidjeti da smo u tome i uspjeli," kazala je glasnogovornica EUPM-a Monja Koluder.

Inače, kampanja "Izaberi život ne drogu" je tokom ljetnih mjeseci usredotočena na mlade ljude. Policijska misija Evropske unije i njeni partneri iz nevladinog sektora i policije odlučili su se uključiti u sve sportske i kulturne manifestacije širom zemlje kako bi promovirali značaj borbe protiv zloupotrebe droge i skrenuli pažnju na ovaj gorući problem.

Na reviji su sudjelovale manekenke Kristijana Marić, Mija Dilberović i Jesenka Zukanović, zatim glasnogovornica Gradske uprave Ines Kajić, glasnogovornica OHR-a Sanela Tunović, pravni savjetnik EUPM-a Mirna Brešan, pa novinarka HTV Oscar C Anita Zovko, novinarka Dnevnog lista Sanja Bjelica, te novinarke FENA-e Mladenka Krilić, Zorana Pavković i Helena Jurković.

Suorganizator revije bila je Asocijacija Graditelji mira Mostar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.