{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu"

F
3.8.2006. u 16:35
0
0
Održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu"
0
Održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu"
U Starome gradu u Mostaru sinoć je održana modna revija u sklopu kampanje "Izaberi život ne drogu", koju Policijska misija Evropske unije provodi u suradnji sa bh. policijom od početka lipnja ove godine.
U koreografiji Erne Raljević iz Modne agencije "Estera",
sinoćnja modna revija okupila je novinarke, glasnogovornice i manekenke s područja Mostara, koje su svojim sudjelovanjem dignule glas protiv zloupotrebe droge.

"Namjera organizatora bila je da na jedan nesvakidašnji i nekonvencionalan način privući pažnju mladih ljudi i odaslati im pozitivnu poruku da kažu ne drogama. Svi koji su nam se sinoć pridružili mogli su vidjeti da smo u tome i uspjeli," kazala je glasnogovornica EUPM-a Monja Koluder.

Inače, kampanja "Izaberi život ne drogu" je tokom ljetnih mjeseci usredotočena na mlade ljude. Policijska misija Evropske unije i njeni partneri iz nevladinog sektora i policije odlučili su se uključiti u sve sportske i kulturne manifestacije širom zemlje kako bi promovirali značaj borbe protiv zloupotrebe droge i skrenuli pažnju na ovaj gorući problem.

Na reviji su sudjelovale manekenke Kristijana Marić, Mija Dilberović i Jesenka Zukanović, zatim glasnogovornica Gradske uprave Ines Kajić, glasnogovornica OHR-a Sanela Tunović, pravni savjetnik EUPM-a Mirna Brešan, pa novinarka HTV Oscar C Anita Zovko, novinarka Dnevnog lista Sanja Bjelica, te novinarke FENA-e Mladenka Krilić, Zorana Pavković i Helena Jurković.

Suorganizator revije bila je Asocijacija Graditelji mira Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: