{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana ceremonija postavljanja stećka Lazaru Drljači

F
15.8.2010. u 18:40
0
8
Održana ceremonija postavljanja stećka Lazaru Drljači
0
Na Borcima kod Boračkog jezera iznad Konjica održana je u nedjelju ceremonija postavljanja stećka u spomen na Lazara Drljaču, Konjičanina i velikog bh. i evropskog umjetnika.
Stećak s natpisom "Neka se zna, da otkad na mene postaviše stećak ni putnici po zemlji, ni zvijezde po nebu ne mogu da zalutaju. Mrtav živima postah putokaz", svjedočanstvo je o čudesnom životnom putu Lazara Drljače.

Izuzetan interes građana Konjica i gostiju iz drugih BiH gradova i javnosti, potvrdio je vrijednost inicijative udruženja građana "Slavika".

Ceremoniji je prisustvovao i predsjednik Međunarodne fondacije "Kulin ban" i kandidat za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Spahić koji je uputio čestitke predsjedniku udruženja Samiru Arnautoviću i njegovim saradnicima za ovu inicijativu.

U susretu sa članovima Asocijacije za zaštitu kulture i kulturnih spomenika "Natura AS" i predsjednicom Amelom Hujdur iz Konjica, Spahić se posebno interesovao za obnovu Šantića vile, u kojoj je Lazar Drljača proveo posljednje godine svog života, te za druge aktivnosti na zaštiti kulturne i prirodne baštine Konjica i regije, saopćeno je iz GDS-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: