Narodno pozorište Sarajevo
0

Održan tradicionalni Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije

Sarajevo-x.com
(Foto: Haris Memija)
U prepunoj sali Narodnog pozorišta Sarajevska filharmonija je u subotu održala svoj tradicionalni Novogodišnji koncert. Publika je uživala u izvanredno izabranom programu svjetski poznatih valcera, arija i polki i u scenskom nastupu solista, koji su spremili iznenađenje za sve vjerne posjetitelje.

Delibesov Duet cvijeća izvele su poznate sopranistice Adema Pljevljak-Krehić i Aida Čorbadžić, koje su se završnom dijelu dueta pridružile publici. Zaslužan aplauz i nekoliko puta vraćanje na scenu od strane publike, za solistički nastup Samira Ismića na udaraljkama, koji je Andersonovog Typewrittera svirao na pisaćoj mašini.

Mladi tenor Amir Saračević u izvedbi Puccinijeve arije Cavaradossi i gosttenor iz Hrvatske, Krunoslav Cigoj u izvedbi poznatog djela Chitarra Romana Di Lazzara u aranžmanu S. Kalogere, zadovoljili su sve ukuse one malo mlađe i starije publike.

Dirigentice na sinoćnjem koncertu bile su Samra Gulamović, koja je Khachaturianovim Waltzerom no. 4 Masquerade Suite završila Novogodišnji koncert i Diane Wittry, gošća iz Amerike, koja je na bisu uz Straussov Radetzky-Marsch i Verdijevu Napitnicu zajedno sa solistima i orkestrom poželjela svim gostima sretnu Novu 2012. godinu.

Publika je kao poklon za Novogodišnji koncert od Sarajevske filharmonije dobila promotivni CD Sarajevske filharmonije sa koncertima, snimljenim posljednjih godina, koje je orkestar izveo.