{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan svečani koncert Sarajevske filharmonije na Dan Evrope

F
FENA
9.5.2015. u 21:17
80
3
Održan svečani koncert Sarajevske filharmonije na Dan Evrope
80
Sarajevska filharmonija svečanim koncertom u reprezentativnom zdanju Vijećnice večeras obilježava 70. godišnjicu pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.
Koncert je organizirala Gradska uprava Sarajeva, a osim spomenutog, povod je i godišnjica otvaranja obnovljene Vijećnice, kada je ova znamenita građevina rađena u pseudomaurskom stilu, iz pepela iznikla u punom sjaju.

Iz Sarajevske filharmonije istakli su da im je izuzetna čast biti dio ovog projekta i uveličati 9. maj, koji se obilježava u cijelom svijetu te datum ponovnog otvaranja Vijećnice.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić iskazao je ranije namjeru Gradske uprave da koncert Sarajevske filharmonije u Vijećnici postane tradicionalan.

Na koncertu Sarajevske filharmonije građani uživaju u izvedbi djela svjetskih kompozitora Beethovena, Brechta, Verdija, Dvořáka, Mozarta i Griega, te bh. kompozitora Avde Smailovića i djela "Probuđena kasaba".

Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigira Samra Gulamović, a koncert je otvoren izvedbom "Ode radosti".

Nastupaju solisti Adema Pljevljak-Krehić (sopran), Zana Staniškovska (mezzosopran), Amir Saračević (tenor) te Ivan Šarić (bas).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: