{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Održan prvi od četiri kabarea u toku SFF-a

S
26.7.2011. u 12:27
0
1
Održan prvi od četiri kabarea u toku SFF-a
0
Održan prvi od četiri kabarea u toku SFF-a
U ponedjeljak pola sata iza ponoći u caffe clubu Gogo na Ciglanama održan je prvi od četiri kabarea koje su pripremili Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti Magacin Kabare i Zana Marjanović.
Emir Zumbul Kapetanović je kroz sevdah kabare "Gdje je jagnje" publiku poveo u zabavnu i uzbudljivu potragu za jagnjetom, analizirajući položaj žena i muškaraca u sevdalinkama i društvu, otkrivajući posve nove poglede na društvenu situaciju u periodima kada su nastajale sevdalinke.

Publika je sa oduševljenjem pratila izlaganje našeg poznavaoca sevdalinke.


Magacin Kabare u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom priredit će ukupno četiri odabrane predstave koje je u proteklim mjesecima sarajevska publika imala priliku pogledati u okviru programa "Late Nite" kod Goge. Imajući na umu termine filmskih projekcija u okviru festivala, kabaretske predstave su zadržale format late nite performansa, tako da druženje počinje već oko 22 sata, a predstave nakon ponoći, kako bi im svi zainteresovani mogli prisustvovati.

U utorak, 26. jula, Magacin Kabare publici će predstaviti blues kabare Bluzer, Damira Nikšića, a u četvrtak 28.07. Mario Knezović u Imačima gdje će predstaviti neobjavljene pjesme bliskog rođaka iz dalekog Perua.


Posljednji kabare u ovom nizu, Momak sa jednom navikom, bit će održan u petak 29.07. gdje će Moamer Kasumović, Mona Muratović i Damir Nikšić odgovoriti na pitanje šta se stvarno dogodi kada razbijete ogledalo.

Ulaz na sve predstave je besplatan, a s obzirom na ograničen broj mjesta i velikog interesovanja, rezervacije je moguće izvršiti putem Facebook stranice Magacin Kabarea ili na broj telefona 061/ 615 043.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: