Održan prvi koncert Napretkovog trija "Pons“,

S
Sarajevo-x.com
27.1.2010. u 08:59
0
0
Održan prvi koncert Napretkovog trija "Pons“,
0
Održan prvi koncert Napretkovog trija "Pons“,
Novoosnovani Napretkov trio "Pons“, koji djeluje pri Hrvatskom kulturom društvu Napredak - Glavna podružnica Mostar, nastupio je sinoć po prvi put, pred mostarkom publikom u kapeli Crkve sv. Petra i Pavla.
Ovaj muzički trojac, kojeg čine akademski glazbenici Lidija Gavran (violina), Amila Jankoski (violina) i Damir Bunoza (klavir), muzičari s bogatim iskustvom muziciranja u različitim sastavima, izveo je zanimljiv i stilski raznolik program: Vivaldijev Koncert u d molu, Corellijevu Sonatu da camera, uvijek zanimljiv Pachelbelov Kanon u D duru i kao šećer na kraju kompoziciju Oblivion, Astora Piazzolle.

Mostarska publika, željna ovakvih kulturnih događaja, nije krila oduševljenje kako zbog izvrsnog koncerta tako i zbog činjenice da će ovaj ansambl pridonijeti oživljavanju kulturnog života i muzičke scene u Mostaru, te je mlade umjetnike nagradila dugotrajnim pljeskom.

Koncert je organizirala Napretkova mostarska glavna podružnica u saradnji s Franjevačkim samostanom u Mostaru.

Napretkov trio "Pons“ već ima pozive za koncerte u okviru Napretkovih podružnica, a prve koje će ih ugostiti su podružnice u Jajcu i Travniku.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: