Srebrenica
0

Odigrana predstava "Srebreničko srce"

Sarajevo-x.com
Detalj sa predstave
Detalj sa predstave
Deset štićenika Prihvatnog centra Duje iz Doboj Istoka pred srebreničkom publikom u Kulturnom centru u ovom gradu u srijedu je odigralo predstavu "Srebreničko srce" koja je rađena po romanu Ibre Durakovića, distrofičara koji je prije dva mjeseca izgubio bitku sa životom, saopćeno je iz Udruženja Sjaj Srebrenica.

Predstava govori o srebreničkoj tragediji, a prikazana je kroz sudbinu jedne crnogorske porodice, koja se igrom slučaja suočava sa posljedicama genocida.

"Mi smo udruženje koje je osnovano prije sedam mjeseci i ovo je jedna od naših značajnijih aktivnosti.Željeli smo da se ovom predstavom na neki način prisjetimo našeg Srebreničanina koji više nije među nama, a koji je i pored teške bolesti stvarao i govorio o patnji našeg naroda, jer je zaborav naš najbliži neprijatelj", kazala je Mediha Smajić predsjednica Udruženja Sjaj Srebrenica čije je udruženje u partnerstvu sa Međunarodnim forumom solidarnosti i realiziralo izvedbu ove predstave.

Predstavi su prisustvovale majke Srebrenice, članovi familije rahmetli Ibre Durakovića i Sadik Ahmetović ministar sigurnosti u BiH.