|

Odgađa se predstava "Gospodična Julija"

Odgađa se predstava "Gospodična Julija"
0
S
Sarajevo-x.com
29.10.2007. u 15:38
0
komentara
0

dijeljenja
Odgađa se predstava "Gospodična Julija"
Direkcija Festivala MESS obavještava javnost da će predstava "Gospodična Julija", iako tehnički završena, na žalost morati biti otkazana zbog bolesti glumaca i loših vremenskih prilika koje su potrajale za vrijeme održavanja proba ove predstave.
Naime, prostorija Stolarije Narodnog pozorišta, kao i sama scenografija predstave, vrlo su zahtjevne te podrazumijevaju suho i toplije vrijeme.

Festivalska premijera "Gospodične Julije" bila je zakazana za utorak, 30.10. u 22 sata u Stolariji Narodnog pozorišta, a prvo izvođenje u ponedjeljak, 31.10. u istom terminu. "Gospodična Julija" je predstava koju je reditelj Damir Zlatar Frey radio po motivima drame Augusta Strindberga, a uloge su pripale Moni Muratović, Jaminu Mekiću i Ivani Župa. Kostimografiju i scenografiju potpisuje također reditelj Frey.

Premijera predstave "Gospodična Julija" odgađa se za otvaranje Festivala MESS naredne godine. Građani koji su kupili karte za ovu predstavu, mogu ( samo uz priložene karte) dobiti povrat novca od 1. do 3. novembra, u terminu od 11,00 do 13,00 u kancelariji Direkcije Festivala (Maršala Tita 54/I),
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.