{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Odette&Odile" u ponedjeljak u SARTR-u

5.11.2012. u 10:52
9
1
"Odette&Odile" u ponedjeljak u SARTR-u
9
"Odette&Odile" u ponedjeljak u SARTR-u
Večeras, 5. novembra od 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će moći pogledati predstavu "Odette&Odile".
Predstava je svoju premijeru u Sarajevskom ratnom teatru imala 10. septembra ove godine u prepunoj sali, a predstava je izvedena i na ovogodišnjem Internacionalnog teatarskog festivala MESS, gdje je dobila pozitivne kritike.

"Odette&Odile" je urađena po motivima filma "Crni labud" Darrena Aranofskog, a režiju i koreografiju potpisuju Amila Terzimehić i Ena Kurtalić, koje, ujedno, igraju i naslovne uloge. Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni Sarajevskog ratnog teatra po cijeni od 5KM, uz mogućnost popusta za studente/studentice, penzionere/penzionerke i učenike/učenice osnovnih i srednjih škola.

"Odette&Odile" je predstava, koja kao osnovni instrument koristi fizički pokret, a inspirisana motivima filma "Crni labud" Darrena Aranofskog. Dva labuda, Odette, bijeli, nevini, nježni, kojeg igra Ena Kurtalić, i Odile, crni, senzualan, slobodan i zavodljiv kojeg utjelovljuje Amila Terzimehić, vode nas kroz priču o razumu i emocijama, restrikcijama i slobodi, hrabrosti i strahu, priču o umjetniku, jednom čovjeku koji u sebi otkriva skrivene slojeve svoje ličnosti, a koje počinju da izlaze na površinu te postaju vidljive svima, i ne samo vidjljive, nego dominante karakteristike njegove ličnosti.Odette, ambiciozna balerina kojoj se ostvaruje san da zaigra ulogu života, ulogu bijelog labuda u Labuđem jezeru, počinje da gubi kontrolu nad sobom pod pritiskom svojih ambicija, okoline, očekivanja drugih, te dolazi do urušavanja njene krhke ličnosti, baze koja joj je do sada pružala sigurnost i zaštitu. Ovu klasičnu priču o umjetničkoj ambiciju, borbi umjetnika sa samim sobom, velikoj želji da postognu savršenstvo i ovladaju svakim aspektom svoga stvaranja i svoje ličnosti, na scenu Sarajevskog ratnog teatra postavile su dvije mlade glumice, koje su ovoga puta preuzele i režisersku ulogu, pod mentorstvom Jasne Žalice.

Predstavom "Odette&Odile", ove dvije mlade umjetnice imaju za cilj doprinijeti razvoju savremenog plesa i fiizičkog teatra u Bosni i Hercegovini, te ohrabriti pomjeranje granica lične percepcije i razumjevanja, umjetnika samih, kao i pomijeranje granica njihovog umjetničkoh izražavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: