|

Od sutra na Klix.ba pratite online emitovanje predstava Narodnog pozorišta Sarajevo

Od sutra na Klix.ba pratite online emitovanje predstava Narodnog pozorišta Sarajevo
405
L. K.
20.3.2020. u 14:26
8
komentara
405

dijeljenja
Od sutra na Klix.ba pratite online emitovanje predstava Narodnog pozorišta Sarajevo
Kao i nekoliko drugih pozorišta u regionu, Narodno pozorište Sarajevo također je odlučilo emitovati predstave preko streaming servisa. Nekoliko sjajnih naslova sa repertoara pozorišta od sutra možete gledati i na Klix.ba portalu.
"Prva predstava na našem repertoaru putem live streama je opera 'Hasanaginica' kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića - 21. marta 2020. u 19:30 sati. Da podsjetimo publiku, Narodno pozorište Sarajevo je 18. marta ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere “Hasanaginica”, navodi se u saopćenju pozorišta.

Već 23. marta u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstava će se emitovati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

"Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično, a sve dalje informacije bit će dostupne na zvaničnoj stranici pozorišta!", zaključili su.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...