|

Od Nure Bazdulj do Lucića i Dežulovića

Od Nure Bazdulj do Lucića i Dežulovića
0
F
FENA
14.12.2009. u 12:28
7
komentara
0

dijeljenja
1/10 Foto: Sarajevo-x.com
2/10 Foto: Sarajevo-x.com
3/10 Foto: Sarajevo-x.com
4/10 Foto: Sarajevo-x.com
5/10 Foto: Sarajevo-x.com
6/10 Foto: Sarajevo-x.com
7/10 Foto: Sarajevo-x.com
8/10 Foto: Sarajevo-x.com
9/10 Foto: Sarajevo-x.com
10/10 Foto: Sarajevo-x.com
Peti zimski salon knjige u organizaciji TKD "Šahinpašić" otvoren je u ponedjeljak ujutro ulaskom prvog posjetioca u prostor gdje se Salon održava.
Kako je rekao Tajib Šahinpašić prvi posjetilac koji je otvorio Salon je učiteljica u penziji Munevera Sijerčić, koja je ovom prilikom darovana novom knjigom Nure Bazdulj-Hubijar.

Salon knjige održavat će se od 14. do 25. decembra u Gradskoj galeriji Collegium artisticum, od 10 do 19 sati.

Na 62 štanda svoja će izdanja predstaviti oko 100 izlagača iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Tokom trajanja Salona knjige u prostorima Collegiuma artisticuma, knjižare Šahinpašić, Umjetničke galerije BiH, Pozorišta mladih održavat će se i susreti s autorima.

Tako će u okviru Salona sutra u knjižari Šahinpašić biti predstavljeno djelo "Japanska filozofija" u prijevodu Nevada Kahterana.

Osim toga u sklopu Salona knjige bit će upriličeno predstavljanje nove knjige Nure Bazdulj-Hubijar "Plavi kombi", te trilogije "Nikopol" strip autora i filmskog reditelja Enkija Bilala, promocija knjige Selvedina Avdića "Sedam strahova"...

Jedan od posjećenijih programa zasigurno će biti politička satira "Melodije bljeska i oluje" koju izvode Predrag Lucić i Boris Dežulović. Mjesto održavanja ovog programa još nije tačno određeno, ali vjerovatno će biti održano u Pozorištu mladih ili u knjižari Šahinpašić.

Dugogodišnji partner TKD "Šahinpašić" - Centar "Andre Malraux", koji ove godine proslavlja 15. rođendan, organizirat će 18. decembra u Umjetničkoj galeriji BiH veliku izložbu svjetskih fotografa i reportera pod nazivom "Priča o nama".

Iako najavljen iz zdravstenih razloga svoj novi roman "Povratak" neće predstaviti bosansko-crnogorski književnik Andrej Nikolaidis.

Na Salonu knjige nalazi se i štand na kojem se prodaju slike, čestitke, zidni kalendari i sl., koje je uradila mlada umjetnica Mia Jeličić. Prihod od prodaje ovih djela ide za njeno liječenje.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...