Kultura
0

Od jutros redovi za kupovinu ulaznica za SFF

FENA
Zvanična prodaja pojedinačnih ulaznica za programe ovogodišnjeg Sarajevo film festivala (SFF) počinje danas od 11.00 sati u Glavnom Box Oficeu u Bosanskom kulturnom centru. Već od ranih jutarnjih sati ljubitelji filma čekaju u redovima kako bi mogli kupiti ulaznice za SFF.

Karte za otvaranje su 10,00 KM, a za ostale projekcije u Otvorenom kinu Heinken - 7 KM. Ulaznice za otvoreno kino Vatrogasac koštaju 6 KM, za kino Meeting point od 5 do 6 KM a Narodno pozorište od 4 do 7 KM.

Od 8. augusta počela je rezervacija ulaznica putem SMS poruka.

Ove godine u okviru 13 programa Sarajevo film festivala, od 18. do 26. augusta, bit će prikazano oko 165 filmova. Jedanest dana pred početak Festivala na redovnoj pres konferenciji SFF-a danas je predstavljen program koji će se odvijati u popularnom Metalcu ili Otvorenom kinu Heineken.

U okviru ovog, jednog od vjerovatno popularnijih programa Festivala, bit će prikazano devet filmova. I to devet filmova koji zavređuju punu pažnju ljubitelja filmske umjetnosti.

Sarajevo film festival bit će otvoren projekcijom filma "Istočno od Bukurešta" (Rumunija) u režiji Corneliua Porumboiua. U narednim danima slijede: "Put za Gvantanamo" (Velika Britanija) režija Michael Winterbottom i Matthew Santiago Whitecross, "Miroljubivi ratnik" (SAD) režija Victor Salva, "Pakao" (Francuska, Italija, Belgija,Japan) režija Danis Tanović, "Nafaka" (BiH) režija Jasmin Duraković, "Bogati prijatelji" (SAD) režija Nicole Holofcener,"Uvjeti predaje" (Australija/Velika Britanija) režija John Hillcoat, "Pizzeria Kamikaze" (SAD) režija Goran Dukić i "Vrati se" (Španija) Pedro Almodovar.