Prestižna nagrada
62

Od Harryja Pottera do Broadwaya: Daniel Radcliffe osvojio svoj prvi Tony

L. R.
Daniel Radcliffe (Foto: EPA-EFE)
Daniel Radcliffe (Foto: EPA-EFE)
Daniel Radcliffe koji se proslavio ulogom čarobnjaka Harryja Pottera, jučer je prvi put osvojio prestižnu pozorišnu nagradu Tony i to za ulogu u mjuziklu "Merrily We Roll Along".

Naime, dodjela nagrada Tony koja je održana u New Yorku, okupila je brojne slavne ličnosti koje su uživale u spektakularnim muzičkim i plesnim izvedbama.

Međutim, iako je bilo mnogo zapanjujućih nastupa i nezaboravnih govora, bilo je nekoliko ključnih trenutaka koji su se istaknuli. Između ostalog, bila je to iznenađujuća noć za Daniela Radcliffea koji je osvojio svoj prvi Tony i to u kategoriji za najbolju izvedbu u kategoriji mjuzikla.

"Ovo je jedno od najboljih iskustava u mom životu", rekao je tokom svog govora.

Osim njega, ovu nagradu prvi put su osvojili i Jonathan Groff, Sarah Paulson, Jeremy Strong i Kecia Lewis.

Zanimljivo je da se Radcliffe nakon uloge Harryja Pottera, uglavnom pojavljivao u manje poznatim filmovima te da je više bio zainteresovan za pozorišne uloge.

No, glumac je nedavno oduševio svojom fizičkom transformacijom kada se pojavio u finalu TV serije "Miracle Workers". Radcliffe je u seriji svake sezone glumio drugog lika, a u posljednjoj je utjelovio ratnika po imenu Sid u stilu Mad Maxa. Tokom jedne scene skida odjeću sa sebe kako bi otkrio mišićavo tijelo dok puca u robote.

Nakon što je scena emitovana, mnogi gledatelji komentarisali su da bi Radcliffe bio odličan izbor za ulogu Wolverinea u novom Marvelovom filmu o X-Menu.