{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 26. do 30. juna "ArtFest 2008."

F
24.6.2008. u 13:56
0
0
Od 26. do 30. juna "ArtFest 2008."
0
Od 26. do 30. juna "ArtFest 2008."
U organizaciji Udruženja za kulturu Novo Sarajevo (KNS) od 26. do 30. juna na nekoliko lokacija u Sarajevu bit će održana manifestacija ArtFest 2008. čiji je pokrovitelj Vlada Kantona Sarajevo, a suorganizator Općina Novo Sarajevo.
Predsjednik KNS-a Ibrahim Osmanbašić kazao je danas Feni da se radi o manifestaciji koja sadrži poetsko-muzičke sadržaje, izložbe, likovne radionice, a cilj je afirmirati mlade stvaraoce i podstaći ih na rad.

Planirana je dodjela priznanja najboljim sudionicima te zahvalnice pokrovitelju i suorganizatorima festivala.

Programom je planiran poetsko-muzički sadržaj i kolektivna izložba Lejle Ramić i Sabine Trnke (slikarstvo) te izložba skulptura Samira Nesimovića koje će biti postavljene od 26. do 28. juna u Galeriji "Mak".

U umjetničkom dijelu programa planirana je književna večer Amre Kaltak i Admira Džanke, večer poezije na kojoj će biti predstavljena pjesnikinja Mirzeta Memišević, te nastup mlade sarajevske muzičke scene na lokaciji Vilsonovo šetalište 27. i 28. juna.

U okviru ArtFesta 2008. u Galeriji "Mak" bit će upriličena i promocija knjige "Breme vremena nosim“ Emsudina Pašanovića, te predavanje gosta-predavača Fatmira Alispahića o temi "Martin Luter King - 40 godina poslije".

U prostorijama Udruženja na Grbavici planiran je okrugli sto o temi "Afirmacija umjetničkog stvaralaštva mladih" i književni susret nazvan književnost - kratke priče (Belmin Biberović, Vanja Vuković, Ermin Lagumdžija, Tamara Turnadžić) na kojoj će gost biti Mersida Sadiković-Osmanbašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: