Kultura
0

Od 11. do 13. novembra Četvrti novosarajevski književni susreti

FENA
U organizaciji Udruženja za kulturu Novo Sarajevo od 11. do 13. novembra u Sarajevu bit će održana Međunarodna kulturna manifestacija "Četvrti novosarajevski književni susreti" u okviru kojih će stvaraocima iz BiH, bh. dijaspore i inostranstva biti dodijeljena priznanja "Novosarajevsko pero".

Programom manifestacije planirana je književna večer mladih autora, okrugli sto posvećen književnom stvaralaštvu bh. dijaspore na kojem će biti predstavljena nova izdanja i književni skup o regionalnoj književnoj suradnji.

Centralna manifestacija planirana je za subotu, a bit će predstavljena djela autora iz BiH i Slovenije.

Dio programa Četvrtih novosarajevskih književnih susreta bit će održan u Kreševu, te je za petak planirano predstavljanje knjige "Sizif u mreži", autora Jure Drljepana iz Slovenije.

Priznanje "Novosarajevsko pero" dobit će Jure Drljepan (Slovenija) za međunarodnu književnost, Denis Dželić (Danska) za književnost bh. dijaspore, dok će Amiru Šuliću (Banja Luka/BiH) to priznanje biti dodijeljeno kao mladom autoru iz BiH (po Javnom pozivu "Prva knjiga").

Na "Četvrtim novosarajevskim književnim susretima" sudjelovat će stvaraoci iz BiH, zemalja okruženja te bh. stvaraoci koji žive i rade u inostranstvu