{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Očekuje se posjeta više od 40.000 mališana

F
4.6.2010. u 14:21
0
3
Očekuje se posjeta više od 40.000 mališana
0
Očekuje se posjeta više od 40.000 mališana
Foto: Fotoservis
Ovogodišnji "Kids Festival" u Sarajevu na kojem će učestvovati više od 40.000 mališana, bit će održan od 11. do 16. juna u sklopu Olimpijskog kompleksa Zetra.
Mališani iz cijele BiH koji će u pet festivalskih dana biti gosti glavnog grada, imat će priliku da se šest dana druže sa svojim vršnjacima, gledaju crtane filmove, posjete čitaonicu, radionicu i igralište te učestvuju u brojnim muzičkim i sportskim aktivnostima koje Kids Festival organizuje.

Predstavnica Delegacije Evropske unije Maria Farar-Hockley na današnjoj konferenciji za medije je kazala da Kids Festival svake godine ima sve veću prepoznatljivost u institucijama vlasti, zbog čega podrška festivalu ne izostaje. Ona se nada da će Festival doprinijeti razvijanju vještina socijalizacije djece, ali i razbijanju etničkih barijera u BiH.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis

Procijenjeno je da Kids Festival predstavlja značajan projekt za Grad Sarajevo, pa je grad jedan od partnera Kids Festivala uz Unicef, Delegaciju Evropske unije u BiH, Raiffeisen Bank i Out Of Area.

Predstavnica UNICEF-a u BiH Florens Bauer je napomenula da je ovogodišnji slogan Festivala ''Kids Festival - festival za svako dijete'', te da će se u skladu sa sloganom organizatori potruditi da Festival posjete djeca svih etničkih grupa u BiH i djeca iz ugroženih kategorija.

MUP Kantona Sarajevo će osigurati Festival, te u slučaju potrebe pružiti logističku pomoć u vidu prijevoza mališana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: