{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen album Hakona Kornstada "Live in Sarajevo"

22.4.2015. u 13:56
41
1
Objavljen album Hakona Kornstada "Live in Sarajevo"
41
Objavljen album Hakona Kornstada "Live in Sarajevo"
Foto: Jasmin Brutus/Jazz Fest
Norveški saksofonista i operni pjevač Hakon Kornstad objavio je album Live in Sarajevo, koji predstavlja snimak koncerta održanog na prošlogodišnjem Jazz Festu.
Kornstad je 8. novembra 2014. godine publici 18. Jazz Festa u rasprodatoj dvorani Bosanskog kulturnog centra predstavio svoj projekat Dwell Time. Ovaj je koncert snimljen i poput koncerata Miroslava Tadića i braće Teofilović i Ibrahima Maaloufa, emitiran u programu norveškog državnog radija.

Live in Sarajevo prvi je live solo album norveškog umjetnika kojeg kritika naziva "jednim od vodećih improvizatora novog milenija" i "savremenom legendom jazza".

"Sve što se desilo u dvorani te noći nalazi se na ovom izdanju, uključujući atmosferu koju je priredila fantastična publika. Uživajte!", napisao je Kornstad najavljujući album koji je snimio Eric Bajramović iz sarajevske produkcije Gramofon, a miksao Jan Erik Kongshaug u studiju Rainbow u Oslu. Album je dostupan putem iTunesa.

Ovo je inače treći album snimljen na Jazz Festu Sarajevo nakon izdanja Very Much Alive koji je norveški bubnjar Paolo Vinaccia objavio 2010. godine a na kojem je i snimak sarajevskog koncerta Terje Rypdal Trija i albuma Live Amire Medunjanin snimljenog 2008. a objavljenog naredne godine.

Jazz Fest Sarajevo ima bogatu arhivu snimaka koncerata koji su u proteklih 18 godina održani u okviru festivalskih programa, pa se novi audio i video zapisi mogu uskoro očekivati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: