|

Obilježene četiri decenije Banjalučkog studentskog pozorišta

Obilježene četiri decenije Banjalučkog studentskog pozorišta
0
S
SRNA
16.2.2017. u 22:19
2
komentara
0

dijeljenja
Obilježene četiri decenije Banjalučkog studentskog pozorišta
Svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, večeras je u gradu na Vrbasu obilježeno 40 godina od osnivanja Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP).
Glumac i jedan od osnivača BSP-a Dragoslav Medojević rekao je da je Banjalučko studentsko pozorište za 40 godina postalo respektabilno, te da ima mjesto ne samo u ovdašnjoj kulturi, već i u okruženju.

"To je pozorište koje osvaja nagrade na međunarodnim festivalima i koje organizuje svjetski festival Kestenburg. Jednom riječju, svjetsko pozorište", rekao je Medojević novinarima.

On je dodao da su glumci BSP-a rasuti po cijelom svijetu, od Novog Zelanda i Kanade, do Norveške i Južne Afrike.

Srpski režiser, glumac i scenarista Nikola Pejaković rekao je da BSP obilježava značajan jubilej, koji se poklopio s renoviranjem prostora ovog pozorišta u Gospodskoj ulici "Podrum scena".

On je izrazio zadovoljstvo organizacijom večerašnje akademije, kao i time što je svečanosti prisustvovao i glumac Josip Pejaković.

Čestitke BSP-u povodom 40 godina od osnivanja uputili su glumci Branislav Lečić i Irfan Mensur.

Jubileju su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, brojni ministri u Vladi RS-a, čelni ljudi Banje Luke, mnoge istaknute ličnosti iz diplomatskog, kulturnog, javnog i društvenog života ovog grada.

Banjalučko studentsko pozorište osnovano je 1977. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci, gdje je u učionici broj 14 bila održana prva proba sa studentima.

Iz BSP-a je ranije najavljeno da će 19. februara, na dan osnivanja pozorišta, u prostorijama te kulturne ustanove biti organizovano rođendansko slavlje.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...