{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 80. godišnjica rođenja Nasihe Kapidžić-Hadžić

F
24.4.2011. u 14:21
0
0
Obilježena 80. godišnjica rođenja Nasihe Kapidžić-Hadžić
0
Obilježena 80. godišnjica rođenja Nasihe Kapidžić-Hadžić
Osamdeseta godišnjica rođenja bosanskohercegovačke pjesnikinje, prozne spisateljice i urednice Nasihe Kapidžić-Hadžić obilježena je danas u Bosanskoj kući sajamske dvorane 23. međunarodnog sajma knjiga i učila u Sarajevu.
Rođena Banjalučanka, Nasiha Kapidžić-Hadžić je pisala poeziju za djecu, poetsko-prozne zapise i dramske tekstove. Njeni pjesnički i prozni radovi uvršteni su u niz antologija i čitanki za osmogodišnje škole. Zastupljena je izborom iz pjesničkog opusa u školskoj lektiri.

Obilježavanje rođenja Nasihe Kapidžić-Hadžić proteklo je kroz recitiranje njenih djela od učenika Osnovne škole ''Hasan Kikić'', koji su, po riječima organizatora sajma, s radošću prihvatili taj zadatak.

''Došli smo na ideju da ove godine napravimo specijalne programe posvećene bh. autorima, te smo kontaktirali Osnovnu školu Hasan Kikić, čiji učenici su s radošću prihvatili zadatak i recitirali neka od djela Nasihe Kapidžić-Hadžić i time obilježili godišnjicu njenog rođenja'', izjavila za Fenu organizatorica specijalnih programa sajma Naida Hrustemović.

U Bosanskoj kući sajamske dvorane danas je još na rasporedu promocija radova studenata Akademije likovnih umjetnosti ''Tipografija i dizajn knjige'', obilježavanje 190. godišnjice rođenja i 130. godišnjice smrti Fjodora Mihajloviča Dostojevskog i obilježavanje 100. godišnjice rođenja Česlava Miloša.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: