{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje godišnjice smrti Alekse Šantića

F
2.2.2007. u 11:49
0
0
Obilježavanje godišnjice smrti Alekse Šantića
0
Obilježavanje godišnjice smrti Alekse Šantića
Povodom obilježavanja godišnjice smrti Alekse Šantića danas je u Mostaru upriličeno polaganje cvjeća na Šantićev grob uz recitaciju njegove pjesme "Ostajte ovdje".
Polaganju cvijeća, uz ostale, prisustvovao je i potpredsjednik Federacije BiH Desnica Radivojević koji je istaknuo da je ovdje istim povodom drugi put, kako bi odao dužno poštovanje velikom pjesniku i humanisti Aleksi Šantiću, kao i njegovim sljedbenicima.

Oni su, kako je kazao, svojim velikim radom dali jednu veliku ljubav kroz poeziju i kroz ljudstvo, dajući mladima ideje i govoreći im kako treba biti prvo čovjek.

"Ova poruka danas treba da bude da sve sile mraka treba na jedan način ukloniti i ići prema samom izlazu, prema svjetlosti i prema suncu, kao što su to i pjesnici govorili", kazao je Radivojević.

Potpredsjednik Srpskog prosvjetno-kulturnog društva "Prosvjeta" Ratko Pejanović je kazao kako je uporedo s ovim događajem položeno cvijeće i na mauzolej Osmana Đikića te kako će polaganje cvijeća biti upriličeno i u "Šantića parku" na spomenik Alekse Šantića.

Večeras u 19 sati u Ćorovića kući održat će se promocija knjige "Put za nemoguće" Bojane Popadić, a u 19.30 sati bit će otvorena izložba likovnih radova Marka Popadića.

"To je način na koji smo htjeli da iskažemo sva svoja osjećanja prema liku i djelu Alekse Šantića i svemu onome što je on ostavio kao trag u ovome gradu", kazao je Pejanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: