{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obaranje Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira u Sarajevu

Klix.ba
9.12.2017. u 22:13
46
26
Obaranje Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira u Sarajevu
46
Obaranje Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira u Sarajevu
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Udruženje za promociju pijanizma i klavirske muzike “Tattile" u utorak, 12. decembra, najavljuje zvanični pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira.
Obaranje Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira počet će u 12 sati u gradskoj Vijećnici u Sarajevu, a učestvovat će dvadeset učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Kompozicija koju će izvesti je "Galop Marche", francuskog muzikologa i kompozitora Alberta Lavignaca. Ista kompozicija je prethodno korištena za obaranje ovog rekorda, ali za manji broj ljudi. Za ovu priliku za 20 ruku kompoziciju je prilagodio i raspisao mladi bosanskohercegovački kompozitor Đorđe Jovančić, koji je i prethodno uspješno sarađivao sa udruženjem Tattile.U obaranju rekorda učestvuju učenici iz OMBŠ "Novo Sarajevo", BASICS škole, OMŠ "Mladen Pozajić" i Srenjoškolskog centra Istočna Ilidža. Obaranju rekorda predhodit će prigodni koncert mladih perspektivnih pijanista iz Sarajeva, a predviđeno trajanje programa je oko 45 minuta.

Projekat obaranja rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira realizovat će se pod pokroviteljstvom grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, uz partnerstvo JU OMBŠ "Novo Sarajevo" i MAUBIH – BASICS škole te uz podršku kompanije Perutnina Ptuj.Piano Fest "Tattile" ovom prilikom poziva sve zainteresovane ljubitelje muzike, pijanizma i kulture iz Sarajeva da im se pridruže u Gradskoj vijećnici 12.decembra na ovom nesvakidašnjem događaju i učine ga što većim i ljepšim. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Gradske vijećnice na dan događaja po redovnom cjenovniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: