Odgovoreno da neće doći
0

Obala Art Centar: Radmanović je dobio poziv za bh. premijeru filma

Sarajevo-x.com
Nakon što je portal Sarajevo-x.com objavio tekst "Ambasadori Srbije i Rusije izostali sa filma, Radmanović nije pozvan" iz Obala Art Centra, suorganizatora bh. premijere filma i organizatora Sarajevo Film Festivala, su na našu adresu poslali demanti izjave iz kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da nije pozvan na ovaj događaj.

"Sva tri člana predsjedništva su kontaktirana putem njihovih ureda i u ponedjeljak ujutro je na poziv našeg ureda kratko odgovoreno da gospodin Radmanović neće doći. Za članove predsjedništva su, prema protokolu, bila osigurana centralna mjesta u VIP zoni", saopćeno je iz Obala Art Centra.

Organizatori također tvrde da su pozivi ambasadorima u BiH poslani preko nevladine organizacije PCRC te da je za ambasadora Srbije bilo osigurano numerisano mjesto u VIP zoni.

"Sa zadovoljstvom obavještavamo javnost da je sinoćnjoj premijeri filma 'U zemlji krvi i meda' u prepunoj dvorani Zetra, prisustvovalo rekordnih 7.000 posjetilaca, uključujući više od 200 predstavnika medija iz velikog broja zemalja, među kojima su bili izvještači najznačajnijih svjetskih agencija Reuters, AP, AFP koji su širom svijeta prenijeli dio atmosfere iz glavnog grada BiH.