{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"O poeziji, pticama i drugim varkama"

S
6.6.2011. u 22:27
0
6
"O poeziji, pticama i drugim varkama"
0
U gradskoj galeriji Collegium Artisticum u ponedjeljak navečer je predstavljena knjiga "O poeziji, pticama i drugim varkama" autora prof. dr. Nedžada Ibrahimovića. Knjiga je objavljena u Izdavačkoj kući Rabic.
U prisustvu ljubitelja pisane riječi o knjizu su govorili, između ostalih, Ivan Lovrenović, Željko Ivanković i Peđa Kojević.

"Ono što ovu knjigu, po meni, čini izuzetnom i opet po mom sudu, obaveznim štivom u modernoj bh. prozi je - osim fragmentarne forme koja vjerno preslikava atomiziranost američkog društva - poetičnost i preciznost s kojom Nedžad analizirajući jezik i njegovu svakodnevnu upotrebu i funkciju secira socijalno i emotivno tkivo na individualnom nivou. Tek tada je, i golim okom vidljivo da je cijena za "totalnu personalnu slobodir masovna usamljenost: da je "slobodna tržišna utakmica" eufemizam za brutalni ekonomski darvinizam; da je Vasa Ladački američki sindrom, a ne usamljeni banatski slučaj", napisao je Peđa Kojević na zadnjoj stranici knjige "O poeziji, pticama i drugim varkama".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: