Kultura
2

Nura Bazdulj-Hubijar: Nema te mašte koja može iskomplikovati stvari kao sam život

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Književnica Nura Bazdulj-Hubijar gostovala je danas na IX Zimskom salonu knjige.

Autorica je potpisivala svoju novu knjigu "Osluhni zašto plače" na štandu TKD Šahinpašić i družila se sa posjetiocima i ljubiteljima njenih djela.

Za svakog ko piše, kako je kazala Bazdulj-Hubijar, dovoljno je da gleda i sluša i onda su inspiracije neizostavne.

"Teška životna priča mlade žene me dotakla do dna duše. Spadam u one osobe koje vjeruju da najbolje priče i romane piše život i da nema mašte koja može iskomplikovati stvari kao što to može sam život", istakla je Bazdulj-Hubijar.

Životna priča mlade žene za ovu književnicu bila je samo incijalni momenat da počne pisati knjigu koja je zapravo psihološki roman i govorio o svim sferama života - ljubavi, prijateljstvu, vjernosti, prevari, smrti...

"Volim jako sve moje knjige, ali u ovu sam se posebno zaljubila. Pisanje doživljavam kao autoterapiju, a sa druge strane imam utisak, ali i potvrdu da je to terapija ljudima koji vole ono što radim i koji u tim knjigama nalaze veći dio sebe", dodala je Bazdulj-Hubijar.

Zamjenik direktora TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić je kazao da je "Osluhni zašto plače" 18. po redu knjiga ove autorice u izdanju te izdavačke kuće. Planiraju organizovati književno veče gdje će obilježiti svu dosadašnju saradnju sa Nurom Bazdulj-Hubijar i prezentirati njena objavljena djela.

"Nadam se da će publika i ove godine biti zadovoljna sa onim što je ova književnica napisala i što ćemo prezentirati na Zimskom salonu knjige. Dosad je bila naša najprodavanija autorica s obzirom na broj izdanja i uopšte interesom za njenim knjigama", kazao je Šahinpašić za Fenu.