Večeras "Tvrđava"
255

NPS: Predstave na YouTube kanalu emitovat će se u dva termina

E. Sk.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo će ubuduće, na svom YouTube kanalu, emitovati predstave u dva termina, i to večernjem u 19:30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13:00 sati.

Također, sve predstave Narodnog poziršta Sarajevo na YouTube platformi bit će dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitovanja.   Večeras u 19:30 sati, Narodno pozorište Sarajevo putem zvaničnog YouTube kanala emitovat će predstavu "Tvrđava", koja je nastala prema istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića.

Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović. Reprizno emitovanje ove predstave publika može pogledati na YouTube kanalu sutra (nedjelja) u 13:00 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata.   Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponovao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica.   Uloge u predstavi ostvarili su Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić. U predstavi učestvuju Hor Opere i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.