26. izdanje festivala
48

NP Tuzla sa predstavom "Žene u crvenom" gostuje na festivalu komedije "Smijeh je lijek"

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
U sklopu 26. festivala komedije "Smijeh je lijek" drugog dana festivala a nakon predstave "Žiranti" BNP Zenica predstavit će se NP Tuzla sa predstavom "Žene u crvenom".

Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo CKM će ugostiti pet vrhunskih predstava od 13. do 17. novembra na tradicionalnom festivalu komedije.

"Žene u crvenom" je nova produkcijska predstava Art Teatra Tuzle i Narodnog pozorište Tuzla. Riječ je o komičnoj drami koja govori o sudbini četiri žene. Predstava je rađena po tekstu Davora Špišića. Glavna priča se odvija oko majke, bivše stjuardese i njene kćerke, te neuspjele žene u četrdesetim, koje su zapale u ekonomsku krizu.

Predstava "Žene u crvenom", osiječkog dramatičara i scenariste, tokom svog dosadašnjeg izvođenja, već je dobila nekoliko značajnih pozorišnih nagrada. Jedna od njih je i nagrada publike od strane internetskog portala teatar.hr, za sezonu 2013./2014., što je bila nagrada publike za najbolji novi dramski tekst. Komičnu priču predstave, publici će donijeti dobro uigrani glumački tim kojeg čine Nora-Elvira Aljukić, Anđa-Jasmina Dedić-Ibrić, Tamara-Meliha Fakić i Dinka-Irma Zukić.

Režija, Midhat Kušljugić, asistentica režije, Jasmina Čelebić Tanović, scenograf, Dragan Krstić, kostimografkinja, Vesna Teodosić, kompozitor, Azur Jahić.

Predstava počine u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 15 KM, možete nabaviti putem sistema kupikartu.ba.