Narodno pozorište RS
0

Novu sezonu otvara predstava "Povratak"

SRNA
Predstava "Povratak" po djelu Harolda Pintera u režiji Nikole Pejakovića otvoriće novu, 80. sezonu u Narodnom pozorištu Republike Srpske, rekao je Srni umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Ljubiša Savanović.

On je istakao da proba za ovu tragikomediju, koja se bavi porodicom upetljanom u sumnjive poslove i u kojoj se pojedini ljudi nalaze na funkcijama kojima nisu dorasli, počinje u ponedjeljak 24. avgusta, a premijera se očekuje krajem oktobra ili početkom novembra.

Prema njegovim riječima, glumačku ekipu predstave čine glumci Narodnog pozorišta RS Nikolina Đorđević, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Goran Jokić i Branko Janković, te glumci Dječijeg pozorišta RS Aleksandar Blanić i Slobodan Perišić. 

Savanović je dodao sa nakon predstave "Povratak" za kraj kalendarske godine u Narodnom pozorištu RS planiraju premijeru mjuzikla "Star is Born" u režiji Miloša Paunovića. 

"Mislim da će publika i ove sezone u Narodnom pozorištu biti u prilici da vidi različite predstave koje se svaka na svoj način bave problemima današnjice i koje se hvataju u koštac sa aktuelnim trenutkom koji pokušavamo da kritikujemo i osjetimo iz različitih uglova", istakao je Savanović. 

On je naglasio da će Narodno pozorište RS 18. oktobra - Dan pozorišta obilježiti izvođenjem najbolje predstave u prošloj sezoni, kada će i dodijeliti nagrade za najboljeg glumca i predstavu, te saradnike ove kuće u protekloj sezoni.  

"Žiri još nije odlučio koja je to najbolja predstave u prošloj sezoni, ali možemo pretpostavljati da će to biti 'Narodni poslanik' zbog brojnih nagrada koje su osvojili“, dodao je Savanović.