{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novu sezonu otvara predstava "Povratak"

S
17.8.2009. u 12:54
0
0
Novu sezonu otvara predstava "Povratak"
0
Novu sezonu otvara predstava "Povratak"
Predstava "Povratak" po djelu Harolda Pintera u režiji Nikole Pejakovića otvoriće novu, 80. sezonu u Narodnom pozorištu Republike Srpske, rekao je Srni umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Ljubiša Savanović.
On je istakao da proba za ovu tragikomediju, koja se bavi porodicom upetljanom u sumnjive poslove i u kojoj se pojedini ljudi nalaze na funkcijama kojima nisu dorasli, počinje u ponedjeljak 24. avgusta, a premijera se očekuje krajem oktobra ili početkom novembra.

Prema njegovim riječima, glumačku ekipu predstave čine glumci Narodnog pozorišta RS Nikolina Đorđević, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Goran Jokić i Branko Janković, te glumci Dječijeg pozorišta RS Aleksandar Blanić i Slobodan Perišić.

Savanović je dodao sa nakon predstave "Povratak" za kraj kalendarske godine u Narodnom pozorištu RS planiraju premijeru mjuzikla "Star is Born" u režiji Miloša Paunovića.

"Mislim da će publika i ove sezone u Narodnom pozorištu biti u prilici da vidi različite predstave koje se svaka na svoj način bave problemima današnjice i koje se hvataju u koštac sa aktuelnim trenutkom koji pokušavamo da kritikujemo i osjetimo iz različitih uglova", istakao je Savanović.

On je naglasio da će Narodno pozorište RS 18. oktobra - Dan pozorišta obilježiti izvođenjem najbolje predstave u prošloj sezoni, kada će i dodijeliti nagrade za najboljeg glumca i predstavu, te saradnike ove kuće u protekloj sezoni.

"Žiri još nije odlučio koja je to najbolja predstave u prošloj sezoni, ali možemo pretpostavljati da će to biti 'Narodni poslanik' zbog brojnih nagrada koje su osvojili“, dodao je Savanović.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: