|

Novogodišnji koncert zeničkog Omladinskog hora

Novogodišnji koncert zeničkog Omladinskog hora
0
F
FENA
21.12.2009. u 16:18
2
komentara
0

dijeljenja
Novogodišnji koncert zeničkog Omladinskog hora Omladinski hor Zenica (Foto: ZEDA)
Omladinski hor maestra Milenka Karovića 27. decembra, u Gradskoj areni Zenica, održat će tradicionalni novogodišnji koncert.
Spektakl nazvan "Evergreeni rocka '60 i '80" počet će u 20 sati, a kao gosti nastupit će Zdenka Kovačiček i Aki Rahimovski iz Zagreba.

Kako je rečeno danas na pres-konferenciji, Sejo Sekson, frontmen grupe "Zabranjeno pušenje“, nastup u Gradskoj areni otkazao je u zadnji čas. Evergreene strane i bh. rock scene, pjevat će i solisti Omladinskog hora: Ivan Jelić, Kanita Alić, Alen Seferović, Afan Smajlović, Mima Kemez, Kenan Tucić, Sandra Ubiparip i Ajdin Huskić, a sve izvođače pratit će bend Armina Hodžića iz Sarajeva.

Scenograf i kreativno-vizuelni konsultant je likovni umjetnik Dragan Gačnik.

Rukovodilac Omladinskog hora, koji je s radom počeo 1992. godine, Milenko Karović najavio je da će u prvom dijelu koncerta biti izvedeni svjetski hitovi izvođača kao što su Pink Floyd, Roling Stones, Deep Purple, Ray Charles i drugih. U drugom dijelu koncerta Omladinski hor će izvesti neke od najvećih hitova Bijelog dugmeta, Indexa, Divljih jagoda i drugih.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...