Tradicija duga 30 godina
26

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra uljepšao večer više stotina Zeničana

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Tridesetogodišnja tradicija Kamernog simfonijskog orkestra Zenica nastavljena je i večeras na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta na kojoj je izveden novogodišnji koncert kojem je prisustvovao veliki broj posjetilaca.

Na repertoaru večerašnjeg koncerta za koji se tražila karta više našle su se kompozicije Paganinija, Vivaldija, Tahirija, J. Straussa, G. Bizeta i brojnih drugih skladatelja, a svaka izvedba Kamernog simfonijskog orkestra bila je nagrađena od zeničke publike.


Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra jedan je od najznačajnijih muzičkih događaja i kulturni brend Zenice, a pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom postignut je visok umjetnički nivo i atraktivnost.

Zenica i Sarajevo su jedini gradovi u Bosni i Hercegovini koji imaju 29-godišnju tradiciju novogodišnjih koncerata, a cilj im je tradiciju nastaviti i narednih godina sve dok postoji publika koja voli poslušati "Capriccio", "Koncert za dva violončela", "BB rhapsody", "Carmen Suite", "Radetzky marsch", "Second Waltz" i brojne druge kompozicije koje su večeras odsvirane na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.