TKD Šahinpašić
0

Novo djelo Nure Bazdulj-Hubijar u prodaji

Sarajevo-x.com
Nova knjiga "Plavi kombi" najtiražnije i najpoznatije bosanskohercegovačke autorice Nure Bazdulj-Hubijar od sutra se može naći na policama knjižara Šahinpašić, a od iduće sedmice i na Petom zimskom salonu knjige, gdje će autorica biti gost 19.12.2009., te će potpisivati svoja djela.

Nura Bazdulj-Hubijar i ovaj put je uspjela napisati izuzetno interesantan roman sa neočekivanim i naglim zaokretima koji čitaoca prosto okupiraju i tjeraju da knjigu ne pušta iz ruku dok ne sazna šta će se dalje dogoditi. Ti brzi i neočekivani novi momenti u pripovijednom toku, a koji su često temeljeni na nesporazumu, daju tekstu izuzetnu živost i potvrđuju činjenicu o kompliciranosti života i njegovoj nepredvidljivosti. Tema je sasvim moderna, jezik koncizan, a dijalozi uspješni. U diskurs se vrlo dobro uklapaju i pojedinačna razmišljanja likova o životu i vremenu, a tanka nit humora čini tekst pitkijim i privlačnijim. Ukratko, to je djelo po ukusima savremenog čitatelja i sasvim sigurno će biti interesantno svima, kako na našim prostorima, tako i u cijelom svijetu.

Maloprodajna cijena knjige "Plavi kombi" je 20 KM.

Nura Bazdulj-Hubijar rođena je 1951. Godine. Objavila je dvadeset naslova. Prevedena je na nekoliko stranih jezika. Dobitnica je više književnih nagrada i priznanja. Živi u Travniku gadje radi kao lječnica.