{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novine na ovogodišnjem Sajmu knjiga i učila

F
26.3.2009. u 13:05
0
1
Novine na ovogodišnjem Sajmu knjiga i učila
0
Novine na ovogodišnjem Sajmu knjiga i učila
Sa prošlogodišnjeg sajma
Ovogodišnji XXI Međunarodni sajam knjiga i učila i X Bijenale knjige bit će održani od 22. do 27. aprila u Kulturno-sportskom centru Skenderija uz nekoliko novina i osvježenja, potvrdio je Feni zamjenik direktora Izdavačke kuće "Šahinpašić", koja je jedan od organizatora sajma, Ajdin Šahinpašić.
On navodi da su sve pripreme za sajam u punom jeku te da još pristižu prijave učesnika izlagača. Očekuje se veći broj učesnika u odnosu na prethodne godine.

I ovaj će put, već tradicionalno, svoja izdanja predstaviti izdavači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja regije, kao i kulturni centri ambasada u BiH. Najavljeno je učešće i nekoliko izlagača koji do sada nisu učestvovali na ovoj najvećoj smotri knjige u BiH.

Novina je i predstavljanje muzičke produkcije te izdavača u oblasti prodaje kompjuterske tehnologije s ponudom novih softvera. Sajam će biti osvježen i promocijama u novom ruhu te drugim vidovima druženja s knjigom.

Ovogodišnje će sajamsko izdanje osvanuti na površini većoj za oko 2.000 kvadratnih metara, a prvi će put na hiljade knjiga ugostiti dvije dvorane Skenderije - velika i dvorana "Mirza Delibašić".

Kada je riječ o predstavljanju IK "Šahinpašić" ta će kuća ove godine obiježiti 20. godišnjicu postojanja. U tom će svečarskom tonu, navodi Ajdin Šahinpašić, štand biti nešto veći, a bit će povećan i broj naslova.

On najavljuje da će ta izdavačka kuća predstaviti više od 100 novih naslova domaće i svjetske književnosti te onih iz nauke, dok će oko 40 njih biti premijerno prezentirano u BiH.

Cijena ulaznica će ostati nepromijenjena, pa će kao i do sada posjetioci platiti svega jednu KM za posjetu sajmu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: