{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nović: Sarajevska zima najbolji promotor kulturnih vrijednosti BiH

F
6.1.2013. u 16:05
1
27
Nović: Sarajevska zima najbolji promotor kulturnih vrijednosti BiH
1
Nović: Sarajevska zima najbolji promotor kulturnih vrijednosti BiH
Sredoje Nović (Foto: Arhiv)
“Sarajevska zima” i ove godine po 29. put otvoriće vrata umjetnicima iz cijelog svijeta i pod motom “Umjetnost dodira” simbolizovati slobodu stvaralaštva i krativnosti.
Svojim bogatim kulturnim sadržajem i inovativnim pristupom Festival tradicionalno opravdava svoje mjesto među najboljim festivalima promovišući bogatstvo i vrijednost različitosti kulturnih izraza koji omogućavaju umjetnicima da izražavaju i dijele svoje ideje i vrijednosti s drugima.

Kroz susrete umjetnika i građana, Festival nas sve ispunjava novom energijom i šalje snažne poruke koje simbolizuju slobodu, mir i ljubav. Izuzetno značajna je inicijativnost Festivala da se kroz Festivalske sadržaje promoviše snažnije uključivanje učenika i studenta u kulturni život, omogućavajući im da predstave svoje talente te druženjem sa profesionalnim umjetnicima steknu nova znanja i iskustva.

Kultura je jedan od osnovnih temelja svakog demokratskog društva, a Festival «Sarajevska zima» na najbolji način promoviše kulturne vrijednosti.

Siguran sam da će i ovogodišnji Festival ispuniti naša očekivanja i pomjeriti granice kulturnog stvaralaštva i umjetničkog izražaja, te koristim priliku da učesnicima, posjetiocima i organizatorima poželim mnogo uspjeha i umjetničkog nadahnuća, navodi se u saopćenju mr. Sredoje Novića ministra civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: