Kultura
0

Novi termin smijeha: Stand up komedija se vraća u Lukavac

Klix.ba
Regionalna stand up komedija se vraća u Lukavac. Nakon što su početkom decembra u Domu kulture napravili jedno pravo veče za pamćenje, ispunjeno smijehom u programu koji je trajao skoro tri sata, ekipa "Komedije s nogu" se odlučila da, u saradnji s produkcijskom kućom ProVision, napravi još jedan takav događaj.
U srijedu, 15. januara, s početkom u 18 sati sedam novih stand up komičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije stajat će pred ispunjenom dvoranom i pričati o svom životu i svijetu oko sebe.

Domaće snage predstavljaju Mostarci Adi Fejzić i Nives Buzaljko iz Mostara te Alan Dardagan iz Sarajeva. Komšije sa istoka nam šalju Neshu Bridgesa iz Beograda i Aleksandra Perišića iz Kraljeva, a susjede sa sjeverozapada predstavljaju Tin Vodopivec iz Ljubljane i Tomislav Kozačinski Koza iz Velike Gorice.

A kakve se šale mogu očekivati? Napomenut ćemo da među komičarima imamo i univerzitetske profesore i studente, i kontrolore letenja i bivše pilote, i glumce i pjevače, i TV voditelje i dizajnere... Bit će tu priče o svemu i svačemu! Biće i crnog humora, ali i onog više ružičastog, navodi se u najavi.

Kao i prošlog puta, program će voditi Hazim Mujčinović, te će i ovaj program biti javno televizijsko snimanje, a prethodno producirano se već sada može vidjeti u programu televizije TV1.

Ulaznice u iznosu od 5 KM možete rezervisati na sljedeći način: SMS-om na 066 444 864; e-mailom na [email protected] ili u klubu BBCC gdje ćete ostaviti svoje ime i prezime te informaciju o broju željenih ulaznica, a koje onda kupujete na ulazu sat vremena prije početka programa.