{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi muzejski eksponati: Izložba "Miss Sarajevo" u Historijskom muzeju BiH

Klix.ba
18.5.2018. u 11:52
36
1
Novi muzejski eksponati: Izložba "Miss Sarajevo" u Historijskom muzeju BiH
36
Novi muzejski eksponati: Izložba "Miss Sarajevo" u Historijskom muzeju BiH
Historijski muzej BiH je povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja pripremio bogat program, a centralni događaj je izložba "Miss Sarajevo" koja će biti otvorena 19. maja u 20 sati.
"Sjećate li se Miss opkoljenog Sarajeva? Ekskluzivnim predstavljanjem novih muzejskih eksponata oživljavamo priču tačno 25 godina poslije. U izložbu je uvršten i originalni video pjesme 'Miss Sarajevo' koju su napisali Brian Eno i U2 pod pseudonimom Passengers", naveli su iz Historijskog muzeja BiH.

Poznati britanski umjetnik i muzički producent Brian Eno ovog ljeta stiže u Sarajevo sa svojom izložbom "77 Million Paintings".

"Historijski muzej BiH govori o različitima temama i fazama bosanskohercegovačke historije, nerijetko kroz perspektivu svjedoka vremena i perspektivu običnog čovjeka. Od takvih priča je sačinjena stalna muzejska postavka Opkoljeno Sarajevo. Njegujući veze sa zajednicom, Historijski muzej obogaćuje svoje kolekcije. Za centralnu priču ovogodišnjeg Dana muzeja su predmete muzeju ustupili Janes Tadić i Gordana Magaš", rekli su.

Za koncept izložbe bili su zaduženi Janes Tadić i Historijski muzej BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: