Zvornik
0

Novac od Likovne kolonije za izgradnju Sabornog hrama

SRNA
Ana Fufalić (Foto: SRNA)
Ana Fufalić (Foto: SRNA)
Srpska pravoslavna crkvena opština Zvornik organizovat će "Likovnu koloniju Zvornik 2011", s ciljem aukcijske prodaje slika, dok će prikupljeni novac biti upotrijebljen za izgradnju Sabornog hrama u ovom gradu.

Najavljeno je da će na likovnoj koloniji, koja će trajati od 28. juna do 3. jula, nastupiti 17 akademskih slikara iz Republike Srpske i Srbije.

Stručni organizator kolonije Ana Fufalić rekla je novinarima da će svaki umjetnik uraditi po dvije slike, koje će se kasnije aukcijski prodavati. 

Ističući da će umjetnicima biti data potpuna stvaralačka sloboda, Fufalić je rekla da slikari svoja djela mogu raditi u prostoru kolonije ili u svojim ateljeima. Ona je dodala da će, kada djela budu gotova, biti štampan katalog i priređena izložba radova. 

Fufalić je rekla da će zvornički privrednik Jakov Galić svim umjetnicima kolonije obezbijediti materijale za rad, kao i troškove boravka. Ona je pozvala sve ljubitelje umjetnosti, kolekcionare i galeriste da kupovinom umjetničkih djela doprinesu izgradnji Sabornog hrama u Zvorniku.