Kultura
0

Nova sezona Kamernog teatra 55

Klix.ba
Premijernim izvođenjem predstave 'Nisam ja Rappaport' u režiji Dine Mustafića 12. septembra počinje nova pozorišna sezona Kamernog teatra 55.

Predstava 'Nisam ja Rappaport', koju je prema komadu američkog pisca Herba Gardnera režirao Dino Mustafić, biće premijerno izvedena 12. septembra na sceni Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Ova premijera označit će i početak nove pozorišne sezone Kamernog teatra 55. 'Nisam ja Rappaport' je brodvejski komad za čiji tekst je pisac Herb Gardner dobio Pulicerovu nagradu.

Ova predstava je svoju praizvedbu doživjela još 1988. godine, a na repertoaru je još i danas. Riječ je o sentimentalnoj komediji i tekstu koji, prema riječima reditelja Mustafića, pruža velike mogućnosti za zanimljive glumačke kreacije. Kako kaže Mustafić za Oslobođenje, ovo je predstava koja na direktan način govori o svim aspektima ljudskog života sa određenom dozom sjete i rezignacije, jer smo davno napustili svijet ideala i principa.

Glumačku ekipu predstave 'Nisam ja Rappaport' čine Dragan Jovičić, Tatjana Šojić, Miralem Zupčević, Žan Marolt, Semir Krivić, Senad Alihodžić i Ajla Frljuckić. Dramaturg je Ljubica Ostojić, scenograf i kostimograf Vanja Popović, muzički saradnik Edin Bosnić, a u radu na predstavi bili su angažovani i instruktor borilačkih vještina Samir Mehić i instruktor za stepovanje Jadran Živković.