{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova predstava "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče"

S
19.8.2011. u 11:26
0
0
Nova predstava "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče"
0
Nova predstava "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče"
Foto: Arhiv
Nakon uspješne predstave "Fudbal, fudbal", koju je East West izveo i tokom Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, ovaj teatar se opet druži s najvažnijom sporednom stvari na svijetu.
Nova predstava "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče" okuplja umjetnike iz Belgije, Italije, Burkine Faso, Singapura, Rusije, Turske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a predvode ih redatelj Haris Pašović i koreograf Edward Clug.

Ova predstava govori o životu običnih ljudi i njihovoj strasti za fudbalom. Premijera će biti održana u septembru u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, koje je i koproducent predstave. Nakon toga, slijede izvedbe u Tešnju, Rudom, Bihaću, Sokocu, Jajcu, Bosanskoj Gradišci, Loparama, Srebreniku, Prijedoru i Sarajevu.

Ekipa iz East Westa se seli u svoj novi Zenički dom u petak, a ostatak umjetničkog tima se predružuje u nedjelju.

U projekat se uključila i Raiffeisen Banka nagradnom akcijom pod nazivom "Pridruži se klubu, pridruži se Raiffstyle CLUBU" čiji je cilj da pomogne u poticanju kreativnosti, druženja i suradnje kroz nogomet i pismeno izražavanje. Akcijom se pozivaju članovi Raiffstyle CLUB-a i oni koji to nisu, da tokom petomjesečne akcije šalju svoje kratke priče o nogometu na adresu [email protected] i osvajaju vrijedne nagrade. Više detalja o akciji i pravilima možete naći na stranici www.raiffstyleclub.ba.

Nagrada je osigurana za sve koji pošalju priče, a najbolja će ne samo donijeti plazma-TV svom autoru nego biti objavljena i u programu predstave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: