Kultura
0

Nova postavka umjetničkih radova u Raiffeisen galeriji

FENA
Nova izložba umjetničkih radova otvorena je danas u Raiffeisen Galeriji u Sarajevu. Svoje radove izložio je student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Bojan Stojčić, s Odsjeka grafički dizajn.

"Postavka nove izložbe u Raiffeisen GALERIJI svojevrsno je osvježenje za vjerovatno najtoplije dane koji su pred nama te se nadamo da će posjetioci, ljubitelji umjetnosti, uživati u radovima ovog mladog umjetnika i možda pronaći nešto što će osvježiti i ukrasiti njihov dom", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke i podsjetio da je projekt Raiffeisen GALERIJA osmišljen u želji da se pomogne mladim, talentovanim, ali još neafirmiranim umjetnicima da svoje radove predstave širokom auditoriju.

"Pomaknuti svoj rad iz ateljea i pogledati ga u nekom drugom prostoru od izuzetnog je značaja za stvaralački proces. To je jedini način da se odmakne od rada te ga se sagleda nešto objektivnije. Ovakve su izložbe svojevrsna promocija mladih umjetnika stoga sam veoma zahvalan na pruženoj prilici da izlažem u Raiffeisen galeriji", izjavio je Bojan Stojčić.

Memorandumom o saradnji Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, potpisanim krajem 2009. godine, dogovoreno je izlaganje radova najuspješnijih studenata Akademije u Raiffeisen galeriji, navodi se u saopćenju iz Raiffeisen banke.