{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova postavka umjetničkih radova u Raiffeisen galeriji

S
17.3.2011. u 14:47
0
0
Nova postavka umjetničkih radova u Raiffeisen galeriji
0
Nova postavka umjetničkih radova u Raiffeisen galeriji
U Raiffeisen galeriji u Sarajevu zvanično je otvorena nova izložba umjetničkih radova. Svoje grafike izložila je mlada umjetnica Lea Jerlagić, koju su odabrali profesori Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.
"Sa zadovoljstvom nastavljamo sa afirmacijom mladih umjetnika kroz projekat Raiffeisen galerija, te im dajemo priliku i prostor da pokažu svoj izvanredan talent. U narednom periodu naši klijenti, ali i svi drugi ljubitelji umjetnosti bit će u prilici pogledati izložbu grafika", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"Saradnja sa Raiffeisen bankom za mene predstavlja odskočnu dasku u umjetničkoj karijeri, lijep detalj u CV-u i zanimljiv vid novih postmodernih međuodnosa umjetnika sa pokroviteljima umjetnosti", izjavila je akademska slikarica Lea Jerlagić.

Svi građani, ljubitelji umjetnosti, izložbu mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke, u ulici Zmaja od Bosne bb, u periodu od 8 do 16:00 sati.

Ova izložba rezultat je saradnje potvrđene u decembru 2010. između Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i Raiffeisen banke. Memorandumom o saradnji potvrđen je dogovor o izlaganju radova najuspješnijih studenata Akademije u Raiffeisen galeriji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: