{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Noć teatra 2012." na području cijele BiH

F
16.11.2012. u 16:09
0
0
"Noć teatra 2012." na području cijele BiH
0
"Noć teatra 2012." na području cijele BiH
Foto: Arhiv
Bosansko Narodno pozorište Zenica i ove je godine koordinator međunarodne manifestacije "Noć teatra 2012".
Ovu manifestaciju BNP Zenica organizira već treću godinu, a prošle je godine na ovoj manifestaciji učestvovalo 36 teatara i ustanova iz 18 gradova BiH.

Ovaj jedinstveni jednodnevni događaj je posvećen scenskim i izvedbenim umjetnostima i bit će održan u subotu, 17. novembra na području cijele BiH.

Cilj manifestacije je okupiti teatarske umjetnike i radnike iz ustanova kulture iz cijele BiH u ovoj jedinstvenoj teatarskoj manifestaciji i publici dati priliku da upoznaju pozorišta iz druge vizure.

Učesnici ove značajne međunarodne manifestacije koja ujedinjuje teatarske radnike iz cijele Evrope s njihovom publikom su Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka.

Program "Noć teatra 2012" obuhvata pozorišne predstave i ostale oblike scenske umjetnosti kao što su koncerti, izložbe, okrugli stolovi ili radionice za djecu.

Na manifestaciji će učestvovati i JU za kulturu i obrazovanje Kakanj, odnosno "Škola gluma" koja djeluje u okviru Javne ustanove. Kakanjcima i kakanjkama će biti upriličena izvedba predstave "Ukradeni princ" u Maloj Sali Doma kulture.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: